30 Temmuz 2009 Perşembe

Japonlardan `Gülümsemeölçer`

Japonya`da bazı tren garlarında çalışanların gülümsemeleri ölçülüyor.

Japonya`da bazı tren garlarında çalışanların gülümsemeleri ölçülüyor.

Müşterilerin memnuniyeti için çalışanlar her sabah, doğru tonu tutturuncaya dek karşılama ve özür cümlelerini yüksek sesle tekrarlıyor ve gülümsemelerinin doğru olup olmadığını ölçen cihazın başında bir süre duruyor.

Keikyu şirketinin 15 istasyona yerleştirdiği cihaz, çalışanlarının "çok da ileri gitmeden" yeterince güleryüzlü olup olmadığını değerlendiriyor.

Yüzünü algıladıktan sonra görevlinin gülüşüne 0-100 arasında bir not veren cihaz, gülümsemenin doğru olması için alt yazılarla önerilerde de bulunuyor.


Bilet dağıtıcılarının 10 kat hızlı olduğu, dakikada 80 yolcuya bilet verildiği ve bunun şaşmadığı, anonslarda ender anormalliklerin çıktığı, trenin tam saatinde geldiği, kontrol görevlisinin müşterinin tüm sorularına cevap vermeye hazır olduğu "demiryolu ailesinde", özel yazılımlı bilgisayardan oluşan ve bir kameraya yerleştirilen "gülümsemeölçer", zaten şımartılmaya alışmış Japon müşterilerin gururunu okşuyor.


Kaynak : Anadolu Ajansı

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Camper 2009 Spor Ayakkabı Modelleri: Mediterranean Sneakers


Camper 2009 Mediterranean Sneakers koleksiyonu, Akdeniz felsefesinin sakin ve huzurlu yaşam tarzı üzerine tasarlanmış bir ayakkabı koleksiyonu.

Mediterranean Sneakers, Mayorkalı marka Camper’ın sunduğu üç ikonik ürünün yeni bir yorumu. Genç çizgilerde tasarlanmış bu yeni koleksiyon, organik koton ve kauçuk taban yapısıyla diğer klasik ayakkabı türlerinden ayrışıyor, daha esnek ve uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor. Organik ürünler de yavaş yavaş moda dünyasını sarmaya başlıyor. Çok sevindirici bir gelişme. Camper‘ın bu doğal ayakkabısı ise 2009 yazı için güzel bir yenilik olmuş..

Camper’dan Ayakkabıya Vintage Yorumlaması
Camper’ın 1975’te piyasaya sunduğu ilk ayakkabı modeli olan Camaleon, Mayorka adasının tarlalarında ve bahçelerinde işçilerin giydiği ayakkabılardan esinlenerek tasarlanmıştı. Kanvas kumaşı ve yanlarındaki geçişlerde kontrast renk oyunları olan, lastik burunla tamamlanmış bağcıklı spor ayakkabı 2009‘da tekrar ortaya çıktı.

Karizmatik Yelkenci Ayakkabısı
I-mar ise Akdeniz’deki en önemli yelken yarışı olan King’s Cup Yelken Kupası’nın 25.sine ithafen tasarlanmış modern bir yelkenci ayakkabısı. Sürtünmeye dayanıklı bir materyal kullanılmış. Ayakkabının kaymayan kauçuk tabanı da yelkencilik sporu için önemli bir detay. Üzerinde yer alan süet geçişler ve zigzag yelkenli dikişlerle Camper’ın bu ayakkabılarını şehirde deniz özlemi çekenler de giyebilir.

Pratik Bir Ayakkabı
Ergonomik tasarımı, Peu’yu estetik olmanın ötesine taşımış. Kolayca “giy-çıkar” özelliği taşıyan bir ayakkabı planlanmış. Elastik bağcıklarla, ayakkabı modellerine kullanışlılık ve renk katılmış. Camper Peu’nun bilekten bağlı Mary Jane ayakkabı modeli de feminen bir tarz için.

Mediterranean Sneakers’ın çocuklar için de bir koleksiyonu var.

modaport

23 Temmuz 2009 Perşembe

Artık Parmak İzi Yerine Koku İzi Alınacak


Bilim adamları, havadaki kokuyu algılayabilen elektronik burun sistemi geliştirdi. Projenin bir sonraki aşamasında sistem sayesinde suçlular parmak izi yerine koku izi ile yakalanabilecek, patlayıcıların yeri tespit edilebilecek.

Bilim adamları, havadaki kokuyu algılayabilen elektronik burun sistemi geliştirdi. Projenin bir sonraki aşamasında sistem sayesinde suçlular parmak izi yerine koku izi ile yakalanabilecek, patlayıcıların yeri tespit edilebilecek.

ABD`deki Yale Üniversitesi ile İspanyol bir şirket, İspanya`nın Valladolid şehrindeki Boecillo Teknopark`ında yeni bir sistem geliştirdi.

İnsan vücudundan yayılan kokunun, ağırlıklı olarak yağ asitlerinden kaynaklandığından hareket eden bilim adamları, bu kokuyu algılayabilen bir elektronik burun sistemi yaptı. Sistem, elektrosprey ile buharın iyonlaştırılması ve bunun tayf ölçer ile incelenmesi ile çalışıyor. Elektronik burun, hemen hemen hiç uçucu olmayan en az 18 karbon atomlu yağ asitlerine rağmen kokuyu anında tespit edebiliyor.

Şimdilik hacim olarak büyük yer kaplayan sistem, bir sonraki aşamasında el izinin bıraktığı bileşiklerin incelenmesi için de kullanılabilecek. Böylece suçluların yakalanmasında parmak izi yerine koku izi kullanılabilecek. Cihazın, küçük bir parça patlayıcının bile kokusunu alarak yerine sesli ya da görsel olarak belirleyebildiği de ifade ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

21 Temmuz 2009 Salı

Günün Bikinilisi Tori Spelling



Kaynak Etv

Stil Direktörü'nün Kozmetikleri



Kendra Wilkinson Erkek Bebek Bekliyormuş

Playboy'un playmate kızlarından biri olan, aynı zamanda da eski voleybolcu olan sevimli Kendra Wilkinson ve eşi Hank Baskett'ın düğününden. Kendra erkek bebek bekliyormuş.

Kaynak Etv



Claudia Schiffer Saçları ve Fiziğiyle Hala Güzel



people

Drew Barrymore'un Şeker Tarzı

Fotoğrafı büyütmek için basınız. Drew Barrymore'un şeker gülümsemesi ve tarzı çok güzel.

people

80lerin stili MC Hammer

Özlem mi? Nefret mi?

people

Jaime Winstone tarzı elbiseler

1. Dorothy Perkins
2. French Connection
3. Lipsy


Tess Daly for Marks & Spencer

kaynak

Yeşil Göze Makyaj


Yesil gozlere en cok toprak tonlarindaki farlari, siyah-gri farlarla yapilmis dumanli goz makyajini ve gozu cevreleyen siyah veya kahverengi goz kalemini yakistiriyorum. Ashley Olsen'inde makyaji genelde bu tarz oldugundan kendisini model olarak sectim. Bir de eflatun farlari yesil goze yakistiririm ama Ashley eflatun goz makyajini pek sevmiyor anlasilan.

Yesil gozlerinizin rengini daha da ortaya cikarmak icin goz kapaklarinin ustune uyguladiginiz fari aplikatorle ince bir cizgi halinde gozlerinizin hemen altina uygulayin {siyah goz kaleminden sonra} Bu uygulama hem goz makyajina butunluk sagliyor hem de gozlere derinlik veriyor, kisaca bunu yapmak icin yesil gozlere sahip olmaniza gerek yok...

Sizin yesil gozler icin makyaj onerileriniz var mi?

Guzel oneriler olursa sizler icin o tarz bir goz makyaji yapip fotografini burada paylasabilirim.

Bu sefer fotografimi cok fazla kirpmiycam, soz ! :)


Meltem Cumbul'un Bornozu


Gazetelerde bu fotograf Meltem Cumbul bornozla pazarda alisveris yaparken goruntulendi diye yayinlanmaya devam ediyor.

Guya hatunu ti'ye aliyorlar. Yahu kadin tatil yapiyor, T-A-T-I-L :)

Benden Meltem Cumbul'a acik mektup;

Sevgili Meltem,

Tatil yaparken aman gazeteciler beni goruntuler derdine duserek kendini kasmadigin, plajda dizlere tirmanan gladyator sandaletler ve fonlu saclarla dolasmadigin, firfirli-payetli mayokinilerle bize sac-bas yoldurtmadigin, sifir makyajsiz halin ve yesil bornozunla halk pazarina gidip organik-sebze meyva alabilecek kadar rahat oldugun icin seni takdir ediyorum. Simdi Kivanc Tatlitug'un sende ne buldugunu daha iyi anliyorum!

not; yesil bornozun ve yesil sac bandin cok yakismis :)

~Blog Sahibesi

{gazeteport.com}

19 Temmuz 2009 Pazar

Ozan Güven aşkına!



Aman tanrım şu reklamın güzelliğine bakar mısınız! Avea, Ozan Güven ve Melis Birkan'ı oynatarak bir reklam filmi çekmiş. Melis Birkan acayip duru, acayip sade ve acayip güzel! Ozan Güven'e zaten lafım yok, başlı başına bir yaratık o zaten hihihi...